Postcardshop Groeten Uit is in 1993 geopend door Han Ruyters. Hij is dé kenner op het gebied van ansichtkaarten in Nederland en ver daarbuiten.

Biografie Han Ruyters

Ik ben geboren en getogen in Hoensbroek (Limburg). Lange tijd was ik werkzaam als leraar Duits en Engels op een middelbare school in Utrecht en later Houten. Mijn passie voor verzamelen begon al vroeg: vanaf 1965 was ik een enthousiast verzamelaar van postzegels. In 1972 werd mijn hobby serieuzer toen ik voorzichtig beurzen begon te bezoeken. Een tijdje later, in 1980, vond een belangrijk moment plaats: toen kocht ik mijn eerste oude ansichtkaart. Een nieuwe passie was geboren.

“Een nieuwe passie was geboren.”

Hier ging ik me steeds meer mee bezig houden en uiteindelijk opende ik zelfs mijn eigen winkel: Postcardshop Groeten Uit. Sinds 1993 ontvang ik hier met liefde iedereen die op zoek is naar een aanvulling op de verzameling, of gewoon interesse heeft in mooie dingen. Ook ben ik heel regelmatig op beurzen te vinden.

Nevenfuncties

  • Bestuurslid Postcard Traders Association (PTA), Les Amis de Cartexpo, Heemkundevereniging Hoensbroek.
  • Voormalig bestuurslid Studiegroep Britannia en Brievenbeurs.
  • Co-auteur (met Arnoud Voet) van ‘De Nederlandse Prentbriefkaart. Een selectie van de mooiste Nederlandse kaarten gerangschikt naar onderwerp’, 1996.
  • auteur boekwerken Tuindorp Treebeek (1987) en Mijndorp Hoensbroek (1990)

Medewerker Hans Ebbink
Sinds oktober 2017 assisteert Hans mij naast donderdag-, vrijdag- en zaterdagmiddag in de winkel ook op beurzen. Hans is evenals zijn voorganger Jorre kunsthistoricus en heeft recent de beeldredactie verzorgd van een reeks van elf boeken over kunstkritiek in Nederland 1885-2015, uitgeven door nai010.